De psychotherapeut

Wie ben ik?

Mijn naam is Mark Crouzen Ik ben BIG-geregistreerd klinisch psycholoog, klinisch pedagoog, BIG-geregistreerd psychotherapeut, EMDR therapeut, supervisor cognitief gedragstherapeut. Ik ben master psychofarmacologie (VS). 

Ik ben lid van de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (www.vgct.nl), Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (www.psychotherapie.nl), Vereniging EMDR Nederland (www.emdr.nl), Psychologen Algemene Ziekenhuizen (PAZ) www.lvmp.nl

Werkwijze

Ik werk vanuit een oplossingsgerichte gedragstherapeutische benadering, waarbij ik o.a. gebruik maak van EMDR. Ik heb kennis van medische problemen (slaapstoornissen, vermoeidheid, oncologie, cardiologie, neurologie, diabetes, CU, Crohn), ben opgeleid in de (psycho)farmacologie (New Mexico, VS) en Feedback Informed Treatment (Chicago). In mijn werkwijze staat jouw gewenste situatie centraal en maak ik gebruik van sterke kanten.  

Het hebben van een klik en gecombineerd met een snelle samen-start beschouw ik als essentieel in het proces van verandering. Binnen drie sessies kunnen we een voorspelling maken over het uiteindelijke succes van de behandeling. Oh ja: ik ben pragmatisch en werk snel. 
Daarom werk ik zonder contracten met verzekeraars (www.contractvrijepsycholoog.nl). Afhankelijk van je verzekering krijg je vaak 70-100% van de behandeling vergoed. 

Wat betreft het coronavirus volg ik de richtlijnen van het RIVM. Ik vraag je dringend bij klachten als neusverkoudheid, hoesten of koorts thuis te blijven; afspraken die minder dan 24 uur van te voren worden afgezegd zullen nu niet in rekening gebracht worden. Ook als jij of een huisgenoot zich hebben laten testen en de uitslag is nog niet binnen vraag ik je dringend geen face to face afspraken met mij te maken. In plaats daarvan is online behandeling mbv beeldbellen of telefoon wel mogelijk.

Klinisch psycholoog BIG  :  39039607525
Psychotherapeut  :  5903907516
KvK dossier nummer  :  30265329
AGB code Zorgverlener  :  94003288
AGB Praktijkcode  :  94002816

CRKBO erkende instelling

Werkervaring

Ik werk 20 jaar als klinisch psycholoog-psychotherapeut bij het Diakonessenhuis in Utrecht. Daarvoor heb ik 8 jaar als cognitief gedragstherapeut bij Riagg Rijnmond Noord-West gewerkt, na mijn opleiding als cognitief gedragstherapeut in het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Ik geef al meer dan 20 jaar trainingen oplossingsgerichte psychotherapie en heb een praktijk in Utrecht.   

Mark Crouzen